Aanmelden
Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.
read moreOns certificeringsbureau in Den Haag heeft diverse experts in huis om een Halal keurmerk af te geven. Met dit keurmerk kunt u aantonen dat u Halal producten levert. Wij hanteren hiervoor bepaalde standaarden. Welke standaarden dit zijn kan een expert u vertellen. De Halal markt in Nederland en België groeit, want er wonen en werken steeds meer moslims. Daarbij is dit voedsel populair, want het is de basis om gezond en diervriendelijk te consumeren. Het resultaat daarvan is dat steeds meer bedrijven hierop inspelen en zich op de nieuwe generatie moslimconsumenten richten. Wij geven uw product een keurmerk, mits u aan de standaarden voldoet. Wij bedienen een breed werkgebied in Nederland; van Flevoland tot Zuid-Holland en van Gelderland tot Groningen en we zijn ook actief door geheel België. Neemt u maar eens vrijblijvend contact met ons op.
Bel: 070 3469795 Contactformulier
Onze experts zorgen ervoor dat Halal voedsel aan alle normen en waarden van de islam voldoet. De groep moslimconsumenten is kritisch en mondig en wil weten of het voedsel dat zij eten ook daadwerkelijk Halal is. Moslims wonen door het hele land van Noord-Brabant tot Groningen en van Amsterdam, Rotterdam tot Utrecht, want het aantal stijgt gestaag. Inmiddels wonen er zo’n 1,5 miljoen moslims in Nederland en een kleine 800.000 in België. Met zo’n grote groep die uitsluitend Halal voedsel eet is er dus een ruime markt om te bedienen. Een keurmerk helpt de consument bij het beslissen over een aankoop. Dit is vooral nuttig als de consument onzeker is en in dit geval gaat het om Halal voedsel zoals vleesproducten.
Halal vlees is duurzaam vlees dat op een bijzondere manier geproduceerd wordt. Zo moet bij de totstandkoming van het vlees aan vele eisen worden voldaan. Eisen die het dierenwelzijn en het milieu minder belasten. Halal is de term die aangeeft wat volgens de koran is toegestaan om te eten. Halal is volgens het islamitische geloof rein verklaard en dus toegestaan. Het tegenovergestelde noemen we Halam zoals varkensvlees en alcohol. Het is onrein en mag daarom niet genuttigd worden. Onze experts zien erop toe, bijvoorbeeld bij slachterijen, dat het dier ‘rein’ wordt geslacht. Het dier mag uitsluitend geslacht worden door moslims die vakbekwaam zijn. Daarnaast wordt er gekeken of er een afgesloten (slacht)ruimte aanwezig is en vooral mag het dier geen pijn lijden.
De islamitische voedingsvoorschriften omvatten meer dan alleen regels voor het eten van vlees en een verbod op alcohol. Er zijn meer voorbeelden te noemen van producten die problemen kunnen opleveren, zoals onder andere kaas, vleeswaren, bouillon, sauzen, mayonaise, boter, yoghurtproducten en bepaalde niet-alcoholische dranken. Wilt u als ondernemer Halal voedingsmiddelen op de markt brengen? Dan helpen onze Halal experts u graag door u te informeren welke waarden u dient te hanteren met als uiteindelijk doel een certificering.
Een moslim heeft een bepaalde levenswijze. Het gebed, de manier van omgang tussen mensen en het eten van Halal voedsel zijn allemaal manieren om Allah te gedenken. Allah betekent taalkundig in het Arabisch ‘de enige ware God’. Ondanks het feit dat Allah de Schepper is van alles, mogen moslims niet zo maar alles eten. Varkensvlees en alcohol zijn absoluut verboden. Allah dankbaar zijn voor het voedsel is heel belangrijk, maar ook de regels bij een slachting zijn belangrijk, want die zorgen ervoor dat het vlees ‘Halal’ is.
Voordat een dier geslacht wordt, spreekt de slager de woorden ‘bismillah, Allahoe akbar’ (in naam van Allah, Allah is groot) uit, waarmee hij zijn dankbaarheid en respect uit voor Allah. Dierenwelzijn is een belangrijke verantwoordelijkheid die Allah aan de mens heeft gegeven. Onze Halal experts zien erop toe dat zowel de slachting als het verwerken van het vlees aan alle standaarden voldoet. Neemt u maar eens contact met ons certificeringsbureau in Den Haag op als u meer informatie wilt. Wij staan u graag te woord.